Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Elliptikus tréner – Így használd zsírégetéshez

Futópad Outlet
2019. 08. 21. 12:17:00
Elliptikus tréner – Így használd zsírégetéshez

Az elliptikus tréner az egyik legkedveltebb – és rosszul használt – edzőgép a konditermekben. Szenzációs mozgásformájának köszönhetően széles körben mozgatja meg a testet, akár 270-400 kalóriát is elégethetsz mindössze 30 perc edzéssel. Jól hangzik igaz? Ez még semmi, a lábakat folyamatosan a pedálon tartva az elliptikus mozgás miatt alacsony alacsony becsapódás éri a lábakat, így roppant ízületkímélő eszköz. Feltéve ha jól használjuk.

Ha csupán 20-30 perces, szimpla edzésre akarod használni, ne tedd, mert nem használod ki az elliptikus tréner teljes potenciálját. Az elliptikus tréner egy igazi erőbomba gépezet, nem csupán azért mert egyszerű a használata, de mindeközben számos izmot megmozgat. Használat közben dolgozik a vádli, a comb, a combfeszítő, az alhas, még a karokat is használnunk kell.

Az elliptikus tréner előnyei

Az elliptikus tréneren való edzés megdolgozza a test számos izmát, mint például a vádlit, a combot, a combfeszítőt, hátizmokat, tricepszet. Egyszerű a képlet: edzés közben minél több izmot használsz, annál több kalóriát tudsz égetni. A pedálozás segíti a csont ásványi anyag csökkenését mérsékelni, ami igazán jó befektetés az öregkorba. Az is remek előny, hogy mivel a láb folyamatosan a pedálon van, ezért nem kell folyamatosan “lecsapni” a földre (például a futás, vagy focizás), ami által kisebb erőhatás éri a lábunkat, ezzel pedig hozzájárul az ízületek védelméhez, illetve a sérülések elkerüléséhez. Ez remek hír lehet olyan felhasználók számára, akik sérülékenyebb ízületekkel rendelkeznek, vagy frissen kezdenek sportolni. Az elliptikus futópad mindent ránk bíz, a saját fizikumunkhoz tudjuk alakítani, számos program és beállítási lehetőség közül választhatunk.

Kiegészítve egy remek diétával, akár 2-3 héten belül látható eredményeket tapasztalhatunk, de ehhez szorgalmas edzés és következetes étkezés is szükséges. Az elliptikus gép remek eszköze a munkahelyi stressz levezetésére, rendszeres használata növeli az állóképességet, javítja az alvás minőségét, és a közérzetet is. Kedvelt és biztonságos sportolási mozgásforma, ami számos egészségügyi előnnyel Téged is egészségesebbé, fittebbé tehet.

Az elliptikus tréner más kardió eszközökkel szemben

Ha ugyanazt az edzést végzed újra és újra, a tested hozzászokik, alkalmazkodik a terheléshez, így nehezebb lesz a kalóriaégetés és az alakformálás is megtorpanhat. Az elliptikus tréner nagyszerű programlehetőséget biztosít, hogy az edzés folyamatosan intenzív, és hatékony maradhasson, viszont az is opció, ha az edzést más kardió tevékenységekkel mixeled. Vegyünk néhány példát pro és kontra.

Szobakerékpár: Szintén egy olyan fitneszgépről beszélünk, ahol a lábunkat ért erőhatás szinte minimálisnak mondható. Az edzést ülésből végezzük ami előnyös lehet az ízületi és hátfájással küszködnek. Viszont a szobakerékpáron az intenzitáson kívül nincs más ráhatásunk az edzésre, továbbá sokkal kevesebb izmot is mozgat meg. Ha kíváncsi vagy itt találsz világmárkás szobakerékpárokat.

Futópad: Míg az elliptikus tréner kezdők számára ideális lehet, megmozgatja a test izmainak nagy részét, addig a futópad a haladóbb sportolók számára biztosíthat kihívást és hatékony edzéseket. Itt is mozog az altest jelentős része, a felső test is részben megmozgatásra kerül. Viszont a mozgásforma jelentős erőhatást fejt ki a láb ízületeire, ami sérüléseket okozhat nem megfelelő használat esetén. Professzionális világszínvonalú futópadokat itt találsz.

Lépcsőgép: Nem túl elterjedt otthoni edzőgép, de amíg nem hajolunk túl mélyre és megfelelően végezzük a gyakorlatot, kiválóan megmozgatja a test alsó izmait. Hátránya az elliptikussal szemben, hogy a felső test kimarad a mozgásból, így ez az elégetett kalóriákat is befolyásolhatja.

Használd helyesen

Ha a célod hogy zsírt égetsz, nem az a kérdés, hogy melyik gép működik a legjobban, hanem hogy melyik gép a legmegfelelőbb a számodra. Válassz egyet és építs fel rá egy fizikumodhoz megfelelő edzésprogramot. Ha az elliptikust választod azért érdemes néhány fontos dologra figyelni a maximális hatásfok érdekében. Állj egyenesen, megfelelő testtartással, a vállaid egyenesen vonalban fejjel előre nézz. Rendkívül fontos a testtartás, hiszen ha nem megfelelően állsz, a mozgásforma sem lesz hatékony, továbbá jelentős sérüléseket is kockáztatsz ezzel. A karokat ne csupán fogd, hanem erőből, told és húzd. Természetesen nem szükséges óriási erőkifejtés, de dolgozzanak azok az izmok.