Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Futásról nőknek – 10 Tuti tipp ha futni szeretne

Futópad Outlet
2018. 09. 27. 00:00:00
Futásról nőknek – 10 Tuti tipp ha futni szeretne Minden sportolónak, de leginkább a női futóknak mindig szem előtt kell tartani a biztonságot edzés előtt. Ha pedig már mozgásra szántuk el magunkat, érdemes azt is lebegtetnünk magunk előtt, hogy ez jó, ez fontos, ez kell nekünk. Így könnyebben kialakul egy új szokás, ami ráadásul pozitív is lesz egészségünk szempontjából. Rengeteg gyorstalpalót, tanácsadásról szóló cikket olvasni, mi is írtunk már erről cikket, amit itt olvashat viszont ezekből hiányzik az a tartalom ami konkrétan a futásról nőknek szól, és semmi másról. Ezért most összeszedtük Önnek 10 tuti tippbe foglalva azokat a fontos tudnivalókat amire nőként érdemes figyelni, ha futópadra pattanunk.

1. Erőnlét

Az erőnlét fejlesztése a futás egyik legáldásosabb pozitív hatása. Nőként érdemes figyelni az aerobik stílusú intervál edzésre és dőlésszöggel nehezített hegymenet edzésekre. Ezek azok amik a leghatékonyabban segítik az állóképesség, s akár a sebesség fejlődését is, hasonlóan a férfiakhoz. Magas intenzitású edzéssel hatékonyan és természetesen stimulálhatók a hormonok, amelyek segítik a súlycsökkentést, erőnövekedést és állóképesség fejlődését egyaránt.

2. Zene futás mellé

Fontos a pozitív hozzáállás, hogy a futás pozitív élményként maradjon meg. Tehát érdemes a mozgást összekötni zenével. Ragadja meg zenelejátszóját, és fülhallgatóját, és rakjon be ütemes dallamokat. Garantáltan nagyobb lesz a lelkesedés minden egyes alkalommal, ha futásra szánja magát. Ráadásul kizárhatja a nem kívánatos zajforrásokat is, és csak a futásra koncentrálhat, ami borítékolhatóan jó edzést eredményez. Egyébként a legtöbb futópadba már hangszórókat és MP3- támogatást is szerelnek, így a zenehallgatás még könnyebb a felhasználónak. 

3. A szíve meg fogja köszönni

Egészségügyi viszonylatban a futásról nőknek is egyaránt elmondható, hogy szenzációs hatást gyakorol a kardio-vaszkuláris rendszerre. Azaz javítja a keringést, egészségesen tartja a szívet és optimális értékbe helyezi a vérnyomást. Kutatások alapján majdnem 60%-al kevesebb az ilyen jellegű megbetegedések aránya, azokkal szemben, mint akik futás helyett inkább kávézóban ülnek, vagy TV-znek. Ha egy okot szeretne hogy belevágjon a futásba, ez legyen az.

4. Megfelelő lábbeli

Mivel általánosságban a nőknek kisebb lábuk van, érdemes pontosan illeszkedő, direkt erre a célra kifejlesztett cipőt használni. A futópadok többségében van rezgéscsillapító rendszer, ami elnyeli a lábdobogásból eredő erőt. De ettől függetlenül jobban fogjuk érezni magunkat ha olyan cipőben fogunk futni amit már csak hordani is kényelmes.

5. Hozzáállás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni ezt, hogy mennyire fontos a jó hozzáállás. Képzelje el, hogy egy versengő atléta, aki csúcsteljesítményre tör. A tudat megteremti hozzá a lehetőségeket, és edzései sokkal hatékonyabbak, eredményesebbek lesznek. Semmiképp se tekintsen az egészre úgy, mint nyűgre, hiszen akkor csak szenvedés vár Önre. A futás kikapcsolódás, a futás hobbi, a futás szeretet.

6. Testszobrász

A futás az egyik leghatékonyabb eszköz arra, ha formába akar jönni. Egy kis fegyelemmel és tudatos táplálkozással kiváló eredményeket lehet elérni. Akár néhány hét alatt szemmel látható változáson tud átmenni a teste, de ehhez rendszeres edzés és tudatos táplálkozás szükséges. Érdemes kalóriatáblát vezetnünk, előre megterveznünk az étkezéseinket, és heti legalább 3-4 alkalommal keményen edzenünk (akár egy atléta