Filtern
Preis (Ft)
99 900 Ft - 1 899 900 Ft
Márka
Felhasználás módja
Max terhelhetőség
Ellenállási rendszer típusa
Ellenállási fokozatok
Lendkerék
Garancia
Programok száma
Súly
Telefon- táblagéptartó van?
Kiszállítás
Szállítási költség
Készlet

Elliptikus trénerek

Miért válasszon elliptikus trénert a mindennapi otthoni edzéshez?

Sokan szívesen mozognának, de nem tudják, hogy milyen fitnesz gépet válasszanak otthonra. Rengetegféle verzió áll rendelkezésünkre, így csak rajtunk múlik, hogy melyiken végeznénk szívesebben a monoton, vagy intervallum edzésünket. Ha nem szeretsz annyira biciklizni és futni, akkor neked kiváló választás lesz az elliptikus tréner. Ezzel az eszközzel ugyan úgy lehet edzéseket végezni, mint a szobakerékpárral, vagy a futópaddal. Leírjuk neked, hogy milyen fajtái vannak az elliptikus trénereknek és hogy melyiket érdemes választanod.


49Artikel
21
Garancia:
2 év PRÉMIUM garancia
Gyártói cikkszám:
robust_galaxy
Árukereső.hu Delivery Time:
1
189 900 Ft
149 900 Ft
26
Garancia:
2 év PRÉMIUM garancia
Gyártói cikkszám:
KETTLER_NOVA_M_elliptikusgep
Árukereső.hu Delivery Time:
1
269 900 Ft
199 900 Ft
23
Garancia:
3 év PRÉMIUM garancia
Gyártói cikkszám:
Tunturi_fitCross_50i_elliptikus_gep
Árukereső.hu Delivery Time:
1
349 900 Ft
269 900 Ft
 

Jelenleg kétféle vezérlésű elliptikus tréner van a piacon, kézi vezérlésű és ergométer. A kézi vezérlésű sokkal elterjedtebb, szinte minden konditeremben ilyen típusú gépekkel találkozik. Az ergométer típusú trénerek az izom munkateljesítményét is mérik, így sokkal költségesebbek, mint kézi vezérlésű társaik. A vezérlés mellett, még a fékrendszer alapján is osztályozhatóak a gépek. Négyféle típus van, fékpofás, szalagfékes, mágneses és indukciós.

A fékpofás hasonlít a kerékpárok fékező mechanizmusához, a fékek erősségével állíthatjuk be a nehézséget. Általában az olcsóbb szerkezetek rendelkeznek ezzel a típussal, mivel rendkívül egyszerű a megvalósításuk.

A szalagfékes típusok is az olcsóbb gépek közé tartoznak, mivel ezek felépítése is rendkívül egyszerű. Itt a fékpofák helyett egy szalag van erősítve a forgó dobra, aminek a meghúzásával tudjuk nehezebbé tenni az edzést. Általában az olcsóbb szobakerékpárok is ezen az elven működnek. Hangosabbak a többi típusnál, de természetesen az áruk is sokkal kedvezőbb.

A mágneses elliptikus trénerek nagyon halkak, szinte nem is lehet őket hallani igénybevétel közben. A mágnesesség elvén működnek, minél közelebb állítjuk a mágnes a forgó dobhoz, annál nehezebb lesz az edzés. Az ezen az elven működő gépek nagyon megbízhatóak, halkak és kényelmesek.

Utolsó típusunk az indukciós elliptikus tréner, mely nem tartalmaz mozgó alkatrészt és a nevéből adódóan az indukció elvén működik. A legdrágább, de legjobb gépek. Rendkívül széles skálán állíthatjuk be az edzés nehézségét, így biztosan megtaláljuk majd azt a pontot, ami megfelelő.

Ezek lennének tehát az elliptikus trénerek típusai. Fontos megjegyezni még, hogy az elliptikus tréner bemelegítéshez, zsírégetéshez és erőnöveléshez is kiváló eszköz. A keményebb edzések előtt, ha 5-10 percet használjuk alacsony fokozaton, akkor kiválóan be tudunk melegedni és felkészülni a megterhelőbb edzésre, súlyemelésre. Ha zsírégetéshez használjuk, akkor arra is sok mód van, attól függ, hogy melyik módszert alkalmazzuk. A monoton, 1 órán át tartó zsírégetéshez és az intervallum edzéshez is megfelelő társ lehet. Ha feljebb szeretnénk tornázni pulzusunkat és javítani kitartásunkon, akkor csak válasszunk egy magasabb fokozatot és már mehet is az erősítés.

Vásároljon elliptikus trénert, mert az összes létező edzéshez kiváló választás lehet.