Fontos tudnivalók

Honlapunkon lévő termékek képei illusztrációként szolgálnak, katalógusképek, nem a konkrét termékekről készültek.

Garancia:

Az esetleges javíttatásokat, alkatrész cseréket saját szervizünkben végezzük.

Szavatossággal az eladó azért vállal felelősséget, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Szavatosság keretében nem a kereskedőnek, hanem a vevőnek kell bizonyítania, hogy ő vétlen a meghibásodásban, az már eladáskor benne volt az áruban, de az átadáskor, a szerződés teljesítésekor még nem lehetett észlelni azt.

A termékek javítását csak budapesti üzletünkben működő szervizünkben áll módunkban elvégezni.

További részletekkel kapcsolatban, kérjünk, tájékozódjon Általános Szerződési Feltételeinkből.

 

Futópadokról

A futópad szinte az egyetlen olyan fitneszgép, amely a szokásos ellenőrzések, beállítások (csavarok meghúzása, gép tisztítása) mellett még további rendszeres karbantartást is igényel!

Sokan vesznek futópadot, de ha azt nem szaküzletben vásárolják és nem kapnak megfelelő felvilágosítást a futópad karbantartásával kapcsolatban, illetve nem olvassák el a használati útmutató erre vonatkozó apró betűs részeit, akkor gyakran szembesülhetnek olyan jellegű problémával, amire jogosan mondhatják, hogy „Kérem én erről nem is tudtam!”. Gyakran ez a mondat még sok pénzébe is kerülhet, mivel a használati útmutatókban leírt rendszeres karbantartás elmulasztása bizony a garancia elvesztését is eredményezheti. A cserealkatrész ára, illetve a szervizelés költségei pedig igen jelentősek lehetnek egy-egy értékesebb futópad esetében.

Ami nincs benne a használati útmutatóban, de jó rá odafigyelni, az a következő:

Mielőtt elindítjuk a futópadot, soha ne álljunk rá a futószalagra, csak akkor lépjünk rá, ha a futószalag már mozgásban van! (Vigyázzunk, hogy gyors sebességnél ne lépjünk fel illetve ne lépjünk le a futószalagról!) Ennek azért van jelentősége, mert ha terhelés nélkül indítjuk a motort, akkor lényegesen meghosszabbítható annak élettartama!

Otthoni futópadoknál a folyamatos használati idő maximum 60 perc, utána kb. 3-4 óra pihentetési idő leteltével a futópad ismét használható,de a pontos használati és pihentetési idő típustól függően is változó. Prémium kategóriás otthoni futópadok esetében maximum 1 óra folyamatos használat után 3 óra pihentetés szükséges.

Az otthoni használatú futópadok esetében nagyon fontos a maximális terhelhetőség betartása. Ez futópad típusonként változó és nem minden esetben egyezik meg a gyári leírásukban szereplő maximális terhelhetőségi adattal! Vásárlás előtt szükséges tájékoztatást kérni a kiválasztott típusú futópad pontos teherbírásáról!

A futópadot rendszeresen kenni kell! A futópad kenése 3 havonta szükséges. A kenéshez használható anyag lehet tubusos kenőolaj vagy spray formátumú, ami fontos, hogy kimondottan futópadhoz való kenőanyag legyen!

1. A kenés menete:

1/a. Ha a kenőanyag spray formátumban áll a rendelkezésre (teflon tartalmú spray), ekkor a futópad legyen kikapcsolt állapotban és elegendő felemelni a futószőnyeget a futópad elejétől kb. 20 cm-re és a futólapot egyenletesen lefújni a spay-vel, amilyen messe csak tudja, kb. 2 másodpercig. Ezután engedje vissza a futószalagot a helyére.

1/b. Ha a kenőolaj tubusban, flakonban található, akkor a futópad hátsó görgőinek állító csavarjait mindkét oldalon meg kell lazítani imbuszkulccsal. Fontos, hogy a lazításkor 7 teljes 360°-os fordulatot engedjünk a csavaron. Ekkor a futószőnyeg lazább lesz, felemelhető annyira, hogy alá tudja vinni a kenőanyagot.

Az olajozást vékony csíkokban (cikk-cakkban), a futólap jobb és bal oldali felületére is végezze el, benyúlva egészen a futólap közepéig.

Vigyázzon, hogy ne kenje túl a futópadot, mert az a futószalag megcsúszását eredményezheti!

A futópad kenésének elmulasztása a futószalag és a motor meghibásodásához vezethet!

 

2. A futószalag finombeállítása:

Cégünk direkt készített egy videót a futószalag helyes beálljtásával kapcsolatosan. A LINK kattintva ezt megtekinthető.

2/a. A futószalag oldalirányú beállítása:

Rendszeres használat során előfordulhat, hogy a futószalag a futófelületen valamilyen irányban elmozdul. A futószalag középre állítását a következőképpen végezze el:

– Kapcsolja be a futópadot és állítsa be a sebességet 5 km/h-ra.

– Ha a futószalag a jobb oldali irányban mozdult el akkor a jobb oldali állító csavaron kell ¼ fordulatot az óramutató járásával egyező irányban elfordítani és a bal oldali állító csavaron kell ¼ fordulatot az óramutató járásával ellenkező irányban elfordítani.

– Ha a futószalag a bal oldali irányban mozdult el akkor a bal oldali állító csavaron kell ¼ fordulatot az óramutató járásával egyező irányban elfordítani és a jobb oldali állító csavaron kell ¼ fordulatot az óramutató járásával ellenkező irányban elfordítani.

– Amennyiben a futószalag visszaállt középre, akkor a finombeállítás készen van.

Célszerű rendszeresen ellenőrizni a futószalag helyzetét és elvégezni a megfelelő beállítást, mert ha a futószalag túlságosan elmozdul valamelyik irányba, akkor az a futószalag károsodását, deformálódását okozhatja, melyre általában a gyártó illetve forgalmazó által adott garancia nem terjed ki.

2/b. A futószalag feszességének beállítása:

A futószalag feszességének beállítására akkor van szükség, ha a futószalag megcsúszik a felületen. Normál használatban a futószalagot azonban amennyire lehetséges bőre kell hagyni. A beállítást ugyanazokon a csavarokon kell elvégezni az imbuszkulccsal, mint az oldalirányú beállításnál:

– Kapcsolja be a futópadot és állítsa a sebességet 5 km/h-ra.

– Fordítson mindkét állító csavaron ¼ fordulatot az imbuszkulccsal az óramutató járásával egyező irányban.

– Amennyiben a futószalag még mindig megcsúszik, ismételje meg az előző pontban leírtakat.

Ha a rendszeres karbantartásokat az elmondottak szerint betartja, akkor sokkal hosszabb ideig fogja örömét lelni kedvenc fitneszgépében.