Egészségpénztár

Egészségpénztári tájékoztató

Termékeinket megvásárolhatja az Egészségpénztárak támogatásával!
Üzletünkben az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

  • Vitamin egészségpénztár

  • Tempo egészségpénztár

  • Patika egészségpénztár

  • Prémium egészségpénztár

  • MBH egészségpénztár (korábbi MKB egészségpénztár)

  • OTP egészségpénztár

  • Vasutas egészségpénztár

Nálunk bármely Egészségpénztár tagjaként vásárolhat a forgalmazott fitness gépekből, sportszerekből. A 2007. június 1-jétől hatályba lépett jogszabály szerint a sportszerek elszámolhatóak lettek szerződéskötés nélkül is. Ez azt jelenti, hogy ha Ön nem találja meg cégünket (Hayranfitness KFT) az Egészségpénztár listájában, akkor is elszámolható a tranzakció. Kérjük, hogy a biztonság érdekében érdeklődjön az Egészségpénztáránál.

Figyelem! 2007. június 1-jétől a sporteszköz vásárlása ADÓKÖTELES szolgáltatásnak minősül. Ez alól csak a Polar pulzusmérő órák képvisel kivételt, ezek teljes mértékben elszámolhatóak. A Táplálékkiegészítő termékek NEM SZÁMOLHATÓAK el egészségpénztári vásárlásra.
Az egészségpénztárakon keresztül elszámolható sporteszköz vásárlásánál és bérlésénél általános szabály, hogy kizárólag aktív, nem versenyszerű testmozgást segítő sporteszközök vásárolhatók, illetve bérelhetők bármely kereskedelmi egységben. Sporteszköznek minősülnek a sporttevékenység során a testi épséget közvetlenül védő, kiegészítő, speciális védőeszközök is.

 

Mit jelent ez? 

Az adóköteles életmódjavító szolgáltatások körébe tartozó szolgáltatások igénybe vétele esetén a pénztártagnak az összevont adóalapba tartozó jövedelme keletkezik és SZJA fizetési kötelezettség terheli.

A Pénztár az adóköteles életmódjavító egészségpénztári szolgáltatásokra vonatkozó készpénzfizetési számla ellenértékét akkor téríti meg a Pénztártag részére, ha a Pénztártag ezt a “Nyilatkozat életmódjavító szolgáltatások igénybevételére” elnevezésű nyomtatványon írásban kéri. A nyilatkozat visszavonásig érvényes, a már elszámolt, kifizetett számlák tekintetében nem módosítható. Adóköteles életmódjavító szolgáltatás ellenértékének Pénztártag részére történő kifizetése esetén az Egészségpénztár levonja a hatályos jogszabályok szerint megállapított személyi jövedelemadó- előleget, és az SZJA-val csökkentett összeget utalja át a tag felé. Kártyás (telefonos zárolással történő) vásárlás esetén, ha a Pénztártag nem rendelkezik a számla kifizetésének időpontjában érvényes nyilatkozattal, a Pénztár negyedévente egy alkalommal levélben felhívja figyelmét az életmódjavító szolgáltatás adókötelezettségére. A Pénztártagnak lehetősége van megküldeni nyilatkozatát az adóköteles igénybevételhez, vagy 15 napon belül a szolgáltatás ellenértékét visszatéríteni. Visszatérítés esetében adófizetési kötelezettsége nem keletkezik.

Életmódjavító szolgáltatás egészségkártyás igénybevétele esetén a Pénztártagnak SZJA előleg befizetési kötelezettsége is van, melyet az adóelőleg fizetési szabályok szerint az Adóhivatal felé negyedévente kell rendezzen. Az adófizetési kötelezettség akkor is a Pénztártagot terheli, ha a szolgáltatást közeli hozzátartozója vette igénybe.

 

Egészségpénztári vásárlás menete:

A kiválasztott termékről egészségpénztári számlát tudunk kiállítani. A megrendelés folyamatában a számlázási adatokhoz, vagy a megjegyzés rovatba kell feltüntetni azokat az adatokat melyet az egészségpénztár szükségesnek tart. (Kérjük, hogy a pontos adatokkal kapcsolatban tájékozódjon az aktuális egészségpénztára ügyfélszolgálatánál.) Pl. vevő neve-címe, vagy Ep. neve-címe, vagy tagkód.

A számlát a termék szállításakor kapja kézhez, ezt az EP. a benyújtást követően általában 5-10 nap alatt írja jóvá a vásárlónak.

Egészségpénztár partnereink:

OTP Egészségpénztár

Weboldal: https://www.otppenztarak.hu/

MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Weboldal: https://www.mkbep.hu/

Patika Egészségpénztár
Prémium Egészségpénztár

Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Weboldal: https://www.epenztar.hu/

Vit Vitamin Egészségpénztár

Weboldal: https://www.vitaminep.hu/