Blog

FUTÓPAD TESZT: Reebok ZR10 Futópad

2019.06.20 17:47
FUTÓPAD TESZT: Reebok ZR10 Futópad

Jelen mélytesztünbenk a Reebok márka egyik bajnok futópadját a ZR10-est fogjuk alaposan nagyító alá venni. A teszt bemutató jellegű, célunk, hogy vásárlóink méginkább megismerhessék ezt a remek futópadot, amit akár ki is próbálhatnak nálunk ingyenesen. De lássuk a futópadot, és győződjön meg miért nevezzük méltán az egyik legsikeresebb futópadunknak.

Reebok ZR10 futópad – Kezdjük a teljesítménnyel

A Reebok ZR10 futópad erőforrása egy hálózatról táplált, 3,5 LE maximális teljesítményű motor, aminek folyamatos teljesítménye 2,0 LE-őt tesz ki. Ez a teljesítmény magabiztosan tudja mozgatni a futófelületet, és hogy kicsit érthetőbb perspektívába helyezzük akár 18 km/órás futási sebességet érhetünk el. Ez már egy igen kemény sprint tempó, így joggal kijelehthető hogy akár haladó sportolók számára is remekül megállja a helyét. A futófelület 132 cm hosszú és 45 cm széles, bőséges területet biztosít a futáshoz. A futópad felülete ZigTech ízületkímélő technológián alapul. Ez a Reebok egyedi szabadalma, annyit tesz, hogy a láb, futás közben erőt fejt ki a talajra, és ez az erő terhelést jelent az ízületekere.

A ZigTech rendszer ezt az erőhatást nyeli el, csökkenti, kímélve ezzel a sportoló ízületeit, és minimalizálva a felmerülő sérülés kockázatát.

Az egész futópad pedig rezgéscsillapító rendszerre épül, ami a futás másik kellemetlen velejáróját szűnteti meg, azt a bizonyos dobogást. A Reebok ZR10 futópad tehát a rezgéscsillapító rendszernek köszönhetően bátran használhatjuk a panellakás 3. emeletén, senkit nem fogunk megzavarni a nyugalmában.

A biztonságos edzésről automata start-stop rendszer gondoskodik. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha futás közben valamilyen baleset következik be, akkor a start-stop gombot aktiválva a futópad azonnal leáll, így minimalizálva a komolyabb sérülés kockázatát.

Kihívást keresőknek

A váza erős, kemény felépítésű, így amikor fellépünk rá biztonságos érzetet kelt. Ezért a Reebok ZR10 futópad kiváló edzőtárs lehet a hétköznapokban. Erről gondoskodik széleskörű felszereltsége is, amiről 31 beépített program gondoskodik. Ezekből 3 felhasználói programot garantál a rendszer, ami így 3 különböző, eltérő fizikumú profil párhuzamos használatát teszi lehetővé. Ez egy rendkívül kényelmes funkció tud lenni, ha esetleg a család többi tagja is szívesen használja a gépet, akkor nem kell keresgetni és állítgatni a “saját edzésprogramunkat”, csak kiválasztani a saját felhasználói programunkat. A felhasználásnak pedig egészen 120KG-ig semmi nem szab gátat.

A futást nem csupán a programok száma és minősége teszi kihívássá, hanem a motorosan állítható dőlésszög is. Ezt akár edzésprogramok között is állítani tudjuk, hogy a programhoz illően, dinamikusan változzon a dőlésszög, akár 15%-ig. Ez már a gyakorlott futók számára is izzasztó edzéseket tud okozni.

Érdekesség: A ZigTech technológiával akár 60%-al csökkenthető az ízületeket ért erőhatás.

Gazdag felszereltség

A minőségi edzésről a gazdag felszereltség gondoskodik. A Reebok ZR10 futópad nem csupán arra fókuszál, hogy kimerítsen minket, hanem arra hogy mindezt jó hangulatban tegye. Erről gondoskodnak a beépített hangszórók, és az MP3 támogatás, amire kedvenc zenéinket átjátszva hallgathatjuk edzés közben. Nincs is jobb annál, mikor kedvenc zeneszámunkra, motiváltan állunk rá a prémium minőségű futófelületre és lassan de biztosan elkezdjük a napi edzést.

Az edzés pontos visszajelzéseit a markolati pulzusérzékelők segítik, hogy a magas intenzitású edzésprogramok a lehető legjobban fejthessék ki zsírégető hatásukat. Ezekről az információkról és még sok egyébről kapunk pontos visszajelzést a központi LCD konzolon. Visszakövethetjük a megtett távolságot, edzéssel töltött időt, sebességet, pulzusszámot, elégetett kalóriát, programot és dőlésszöget. Rendkívül hasznos eszköz arra, hogy edzés közben megkapjunk minden szükséges információt, és kizárólag a futásra tudjunk összpontosítnai. Ráadásul a futópad Polar övvel is kompatiblis, ami tovább növeli a pontos edzés lehetőségét.

Kényelmes edzőtárs

A Reebok ZR10 futópad felszereltsége vitán felül tökéletes választás ad egy átlagos felhasználó számára. Nem csupán jól felszerelt, világmárkás minőséggel kecsegtető fitneszgép, de a tervezés során igyekeztek figyelni a külalakra is, hiszen igencsak jól néz ki. Természetesen ez szubjektív kérdés, de kevesen fognak panaszkodi a dizájnra.

Ha pedig arról ejtünk szót hogy néz ki otthonunkban, a méreteiről is beszéljünk. A gép 142 cm magas, 83 cm széles és 174 cm hosszú. Nem túl nagy, így nem kihívás szabad területet keríteni hozzá. Külön jutalom, lehet a tárolás esetében, hogy a futópad hidraulikus teleszkópok segítségével könnyen összecsukható, jelentősen redukálva annak méretét. Összecsukást követően 14 cm magas, 83 cm széles és 109 cm hosszúságúra zsugorordik a fitneszgép.

Ha pedig szállítani szeretnénk, a görgős kerekek annyira remekül működnek, hogy akár 1 ember is el tudja mozgatni az új helyére, annak ellenére hogy a futópad 85 kg-ot nyom.

Összegzés

A Reebok ZR10 futópad méltán az egyik legjobb home fitness gép amit értékesítünk, megannyi elégedett ügyféltől hallottunk pozitív visszajelzést róla. Gazdag felszereltsége és megbízhatósága számunkra is magabiztosságot ad, hiszen bátran merjük ajánlani vásárlóinknak. A váz erős szerkezetű, az elektronikai megoldások strapabírónak mondhatók sok Reebok modellel szemben is.

A futópad szőnyeg minősége is remek, az ízületkímélő technológiához kiválóan alkalmazkodik. A programok változatosak, könnyen megtalálja bárki a saját tetszésének és fizikai kondíciójához illőt. Csendes, könnyen kezelhető, és remek ár érték aránnyal rendelkező sportgép.

PRO:

  • Gazdag felszereltség

  • Minőségi anyaghasználat

  • Remek ár/érték arány

KONTRA: 

  • Nehéz súly

  • Programváltás nehézkes lehet, míg meg nem szokjuk