Blog

FUTÓPAD TESZT: Reebok GT40s futópad

2018.04.17 18:03
FUTÓPAD TESZT: Reebok GT40s futópad

Egy kiváló futópad, a tökéletes és zavartalan futásélményért. Amit tapasztaltunk, hogy ez a gép messzemenően jobb anyaghasználatú és összeszereleési minőségű mint olcsóbb kategória társai. De olyannyira ott van a gép, hogy még drágább fitneszgépekkel is felveszi a versenyt. Amit pedig ezzel pedig garantáltan biztosítani tud a Reebok GT40s Futópad: masszív felépítés, széles futófelület, minimális vibráció és zaj. Olyan mintha felhőkön futnánk. Lássuk a részleteket.

Reebok GT40s Futópad Áttekintés

Egy kiváló futópad, a tökéletes és zavartalan futásélményért. Amit tapasztaltunk, hogy ez a gép messzemenően jobb anyaghasználatú és összeszereleési minőségű mint olcsóbb kategória társai. De olyannyira ott van a gép, hogy még drágább fitneszgépekkel is felveszi a versenyt. Amit pedig ezzel pedig garantáltan biztosítani tud a Reebok GT40s Futópad: masszív felépítés, széles futófelület, minimális vibráció és zaj. Olyan mintha felhőkön futnánk. Lássuk a részleteket.

Induló költségek

A középkategóriás futópadok között messze az egyik legdinamikusabb, legprofibban összeszerelt gépről beszélünk. Bármilyen szinten is áll, legyen kezdő vagy haladó a GT40-es kiváló eszköz lesz az egészségmegőrzésben. A beépített rezgés és ízületkímélő technológia annyira jól sikerült, amiért már érdemes kipróbálni ezt a gépet vásárlás előtt.

Beállítás

A gép minőségét tükrözi az is, hogy meglehetősen súlyos darabról van szó, így a szállítás 2 emberes feladat. A gép súlya 82 kg. Méretében és dimenzióiban nem kifejezetten mondható nagynak, 133 cm magas, 85 cm széles és a gép mélysége pedig 168 cm. Amint a helyére tesszük nem is jelentős a súly, a méret meg annál inkább sem, mert a Drop Fold technológiának köszönhetően akár fél kézzel is összecsukható/szétnyitható, mivel ezt a folyamatot hidraulikus teleszkópok segítik. Az összecsukott méret is rendkívül kedvező, hiszen akinek nincs sok hely a lakásában, annak problémát okozhat. Összecsukva a magasság: 148 cm, szélesség: 85 , mélység pedig 104 cm. Az összeszerelést követően érezni a gép talán legpozitívabb tulajdonságát, a masszivitást, ami szó szerint edzőtermi érzetet kelt a felhasználó számára.

Funkciók és működés

A 7″-os LCD kijelző, tiszta, áttekinthető, jól kezelhető konzolt helyez elénk, amin minden szükséges információt visszakövethetünk az edzésünkkel kapcsolatban mint például pulzus, idő, elégetett kalória, megtett táv, stb. Mindezt könnyen érthető formában. A Reebok GT40s Futópad multi-sebességes futópad, tehát választhatunk előre beállított programok közül (12 db) vagy elkészíthetjük a sajátunkat, saját fizikumunkhoz, céljainkhoz mérten. A gép továbbá dőlésszög emelő rendszert is tartalmaz amivel tovább nehezíthetjük az edzéseinket, fokozhatjuk a szükséges ellenállást, illetve emelhetjük a pulzusszámot, ami az edzés intenzitásával arányos. Ennek mértéke 12% is lehet. Ez irányítható manuálisan a konzolról is, ha szüksége van egy kis extra nehezítő fokozatra, teljes mértékben Ön van irányításban. Mindévig olyan érzése lehet futás közben, hogy egy masszív, megbízható gépen sportol, ami jócskán növeli a komfortérzetet és a biztonságot egyaránt.

Amíg keményen edz, fontos az is, hogy mindezt olyan körülményben tegye, ami inspiráló, megadja a kellő lendületet. Ehhez segítséget nyújt az MP3 csatlakoztatási lehetőség, amire akár telefonját/Iphoneját csatlakoztatva megszólaltathatja a beépített hangszórók segítségével kedvenc számait. A gépnél minden kézre áll, a pohártartó, a telefontartó, a markolat, minden úgy lett kialakítva, hogy a futás kényelmes és biztonságos legyen. A futópad terhelhetősége 120 KG, ami a kategórián belül jónak mondható.

Említést kell tennünk a korábban már dicsért futófelületről is, aminek pontos mérete 132×44 cm. Ez átlagon felüli futásfelületet biztosít az árkategóriában. A beépített ízület és zajcsökkentő rendszer pedig egyszerűen tökéletes. Nem csupán az ízületeink fogják meghálálni a Reebok GT40s futópad választását de a szomszédokat sem fogja zavarni a sportolási szándékunk. A zajszint társainál alacsonyabb és mindezt annak köszönheti, hogy kiváló felépítéssel és rezgéscsillapítással rendelkezik. A motor teljesítményéről 2 LE-ős Digital Drive rendszer gondoskodik, ami akár 16 KM/óráig képes növelni a futássebességet. Ezt is végig Ön kontrollálja, tetszése szerint.

Ami verhetetlenné teszi

A gép 40 programmal kerülhet az otthonába, és ez garantálni fogja, hogy megtalálja a saját fizikumához, egyéni erőnlétéhez legjobb gyakorlatsort, hogy onnan feldolgozhassa magát. Cél programokat is használhat, amik segítik, hogy a kitűzött célja folyamatos, lépcsőnkénti nehezedéssel elérhetővá váljon. A konzolon könnyen is navigálhatunk a programok között, nincs bonyolítás, minden kézre esik és könnyen érthető formában fog előttünk haladni futás közben. Hátránya viszont, hogy a hangszórók nem olyan erőteljes hangzásúak, mint elképzelné az ember. Továbbá apróság ugyan, de a használati utasítás csak lépésről-lépésre képek vannak, szöveges instrukció nincs. És az sem volt túl kedvező, hogy a mozgatás a robusztus súlya miatt komplikált lehet, de ez megoldható ha találunk neki egy végleges helyet otthonunkban.

A gép auto start-stop rendszerrel van felszerelve, így a biztonságos sportolás nem lehet kérdés. A gép hálózatról működtethető, adapter segítségével. Remek lehetőséget nyújt mindenkinek, aki olyan gépet szeretne magának, ami évekig kiváló teljesítményt tud biztosítani.

Végső vélemény és összegzés

A GT40s egy szenzációs gép, ezt már akkor is éreztük, amikor először össze lett rakva, megfoghattuk, ráállhattunk. Az egész gép stabilitása ad egy olyan plusz érzést, amitől az ember szívesen sportol rajta, még olyanok is akik eddig nem nagyon futottak szívesen ilyen gépen. Ez az a vonzerő ami miatt a GT40s verhetetlen vételnek bizonyul. Ezen kívül a gazdag program-felszereltség, és a minőségi futófelület is az, amiért mindenképp érdemes kipróbálni élőben is, ha olyan futópadot szeretnénk vásárolni, amire sokáig számíthatunk.

PRO:

  • Robosztus, minőségi összeszerelés és anyaghasználat

  • Nagy futófelület

  • Edzőtermi futópad érzés

  • Rengeteg programlehetőség

  • Soft Drop összecsukható technológia

  • Auto-start stop rendszer

KONTRA:

  • Kicsit csendes hangszórók

  • Alacsony felhasználóknak magas lehet a markolat

  • Nehéz, így a mozgatása komplikált lehet