Blog

FUTÓPAD TESZT: Reebok ZR8 futópad

2017.11.08 18:14
FUTÓPAD TESZT: Reebok ZR8 futópad

A Reebok ZR széria középső példánya, amely kiváló futópad akár kezdő és haladó futóknak egyaránt. A következő cikkben megosztjuk a gondolatokat. Lefuttattuk, kipróbáltuk, és láb alá vettünk a Reebok ZR8 futópad minden technikai vívmányát és most megosztjuk objektív tapasztalatainkat.

Reebok ZR8 Áttekintés

A Reebok ZR széria középső példánya, amely kiváló futópad akár kezdő és haladó futóknak egyaránt. A következő cikkben megosztjuk a gondolatokat. Lefuttattuk, kipróbáltuk, és láb alá vettünk a Reebok ZR8 futópad minden technikai vívmányát és most megosztjuk objektív tapasztalatainkat.

Induló költségek

Az ennél olcsóbb gépeket célszerűbb a kezdő futóknak választani, akik frissen ismerkednek a futással mint mozgásforma. A drágább kategóriás gépek pedig néhány extra funkcióban térnek el. De lássuk mit tud a ZR8-as és hogyan.

Beállítás

A gép összeszerelése nem túl erőt próbáló feladat, mindössze követni kell a magyar nyelvű összeszerelési útmutató instrukcióit. Érdemes figyelni, hogy mozgatásnál a leírásnak megfelelően emeljük a Reebok ZR8 futópadot, mivel a lábazat könnyen összekarcolhatja a padlót. Célszerű tehát szőnyegen végezni az összeszerelést és a mozgatást a beépített kerekek segítségével végezni. Miután minden feladatot elvégeztünk, ott állt előttünk a futópad, teljes pompájában. Be kell vallani, hogy nagyon jól néz ki ez a fekete-sárga színkombináció. Beleszámítva, hogy nem folyamatosan ment az összeszerelés, kicsivel több mint 45 perc alatt sikerült az összeszerelés. És ebben már benne van a gyors átellenőrzés is. Ez mindenképpen javasolt elvégezni, biztos ami biztos alapon.

Funkciók és működés

Összeszerelést követően elérkezett a pillanat, bebújhattunk az edzőruhánkba, felhúzhattuk az edzőcipőt és felpattanhattunk a Reebok ZR8-asra. Pontosan az fogadott, amire első körben vártunk, mégis valami szemet szúrt. Az LCD kijelző remek, de valahogy nem ilyenre számítottunk. Természetesen ez szubjektív vélemény, tökéletesen szolgálja a célt, de valahogy az első benyomás során felmerült ez mint gondolat.

Mechanikailag nagyon rendben van a gép, mint a Reebok futópadok többsége szenzációs 2 LE motorral érkezik (amelynek maximális teljesítménye 3LE). Ez a teljesítmény szenzációs futósebességet, akár 16km/órát is elérhetővé tesz. Az ilyen tempójú futásokra már komoly kardió edzéseket lehet építeni, és legyen akár kezdő vagy veterán futó, biztosan ki fogja elégíteni az igényeit.

A kapaszkodókat könnyű megfogni, stabil tartást biztosítanak. A rajtuk lévő irányítógombok kézre állnak, könnyen elérhetők, kézre állnak. A teszt alkalmával egyszer sem volt kapkodás, vagy fejtörés, mi hol lehet a gépen. Ez egy igen erős pozitívum, hiszen sok gépet a gyártó feleslegesen túlbonyolít. A kezdeti nehézségen túllépve a főkonzol remekül végzi a munkáját, könnyen visszakövethetőek az adatok, a programokat gyerekjáték választani.

Könnyen értelmezhető edzés közben az épp futtatott program is, így futás közben arra koncentrálhatunk ami fontos: a mozgásra. A futófelület is lényegesen nagyobb mint a megszokott Reebok modellek, nem jelentős a különbség, de említésre méltó. A pontos futófelület 130 cm hosszú és 41 cm széles. Ez magabiztos területet ad a futásra, legalább a tesztet végzők testfelépítéséhez tökéletesen arányban volt a gép. Az hogy Önnek mennyire felelne meg a gép, célszerű élőben ráállni, kipróbálni. A futási területen kívül igencsak meg voltunk elégedve a ZR8 Zigtech ízületkímélő párnázórendszerével is, ami szenzációs munkát végez a láb lecsapódási erejének csillapításában. Érezhető a különbség a klasszikus futáshoz vett különbség, és óriási lehetőség lesz azoknak, akik ízületi problémákkal rendelkeznek.

Még több funkció

A futópad 12%-os dőlésszög állítási lehetőséget biztosít. Ez rengeteg variációs edzést tesz lehetővé, ami széles körben hatékony edzőgéppé teszi a Reebok ZR8 futópadot. Legyen akár kezdő, vagy haladó, de akár veterán futó, megtalálja rajta a saját szintjének megfelelő edzésprogramot. Le is teszteltük a dőlésszög állítást, és nagyon elégedett élményben volt részünk. A pad magabiztosan emelkedett és végig stabil maradt. Sosem volt olyan érzés hogy esetleg instabillá válna futás közben, masszív érzést biztosított és ez emelkedő funkciónál igen meggyőző tulajdonság.

A futás során a motiváció fenntartása kiemelkedő fontosságú, és hogy a ZR8 még beépített hangszórókkal került felszerelésre, még kiemelkedőbb sportgéppé teszi. A hangszórók könnyedén összeköthetők a hangszórókkal, ehhez mindössze egy MP3 lejátszóra vagy mobira van szükség. A hangerő épp elég, nem nyomja el a futás zaja, és a hangminőség is meglepően jó. Így a motivációra abszolút nem lesz gond.

A Reebok ZR8 futópad egyébként 24 előre beállított programmal rendelkezik plusz 3 célzott testzsír programot és további 3 egyedileg módosítható felhasználói programot tesz lehetővé. Összességében 30 program ami bőséges variációt ad a mozogni kívánónak, függetlenül hogy milyen fizikummal rendelkezik. Továbbá a futógép rendelkezik pulzusérzékelő rendszerrel, ami akkor lép működésbe, mikor megfogjuk a kapaszkodó karokon lévő érzékelőket. Ezek nagyon pontos értékeket tudnak számunkra közölni.

A Reebok ZR8 egyed ZigTech párnázási ízületkímélő technológiával készül. Ez annyit jelent, hogy mikor futás közben a láb a földhöz csapódik, a felgyülemlő energiát a föld visszavezet az altestbe. A ZigTech technológia ennek a visszasugárzott energiának a mennyiségét csökkenti jelentősen, amely jó hatást gyakorolnak a mozgószervekre, izmokra, és különösképp az ízületekre.

Végső vélemény és összegzés

A Reebok ZR8 futópadról meglepő elégedettséggel és kifáradva szálltunk le, ami nem csupán azt mutatja, hogy jól teljesített a gép, de minőségi összeszerelésének köszönhetően igazi prémium edzést biztosít otthonában. Mindenképpen javasolt kipróbálni ha futópadot szeretne vásárolni, mivel remek alternatíva lehet középkategóriás otthoni futópadok körében.

PRO:

  • Szuper könnyű összeszerelés, mindössze néhány csavar

  • A kezelőfelület könnyen kézre áll, nem igényel megszokást

  • MP3 támogatás remek lehetőség a zenekedvelőknek

  • Ízületkímélő technológia

  • Ultracsendes kivitel

KONTRA:

  • Talán túl egyszerű LCD kijelző

  • A futópad önsúlya nehéznek mondhat