Blog

Futópad – Napi 30 perc az egészségért!

2017.10.04 18:15
Futópad – Napi 30 perc az egészségért!

Az egészség a legféltettebb kincsük, ami minden pénzt (és időt) megér. Önnek hogy telnek a napjai? Nincs ideje mozogni? Esetleg sok ülőmunkát végez? Van 30 perce naponta? Ezek a kérdések kardinális jelentőségűek és fel kell tennie magának. A mozgás esszenciális feltétele az egészséges test és immunrendszer számára és ennek elmulasztása súlyos következményeket okozhat számunkra hosszútávon, mint például a fáradékonyság, túlsúly, gyengülő erőnlét, emésztési problémák stb. Ha nincs ideje nagy intenzitású edzéseket végezni például edzőteremben, akkor remek alternatívát nyújthat ha az edzőgépet viszi az otthonába. Ilyen lehetőségek között szerepel a spinning és szobakerékpár, elliptikus tréner, és jelen cikkünkben részletezett és közismert futópad is.

A futópad mint szenzációs edzőgép

A futópad kiváló eszköz minden mozogni vágyó számára. Független az edzettségi foktól, lehet valaki kezdő, vagy haladó, a futópad megfelelő edzést tud biztosítani számára. Számos egészségügyi hatása van, ami miatt nélkülözhetetlen lehet a hétköznapokból és mindössze 30 perc edzéssel elérhetők ezek. Lássuk milyen hatást gyakorol, ha egy-egy rohanó napján minimális időt a testére és egészségére fordít a futópadon.

Szív és érrendszer

Séta, kocogás, vagy erőteljes sprintelés közben, függetlenül az intenzitástól a test fizikai munkát végez. Ez a fizikai terhelés hatást gyakorol az izmokra, és vele a keringési rendszerre, a szívre. Az emelt pulzusú edzés segíti fejleszteni az fizikai állóképességünket is, és ezalatt jótékony hatást gyakorol a szívizom egészségére. Mindez kihatással van a szervezet optimális vérnyomásának eléréséhez is.

Optimális koleszterin

Nem minden koleszterin káros az Ön egészségére. A magas sűrűségű lipoprotein, vagy más néven “jó koleszterin” segít csökkenteni az érfal-lerakódást, vagyis az érszűkületet, amely súlyos betegségekhez, többek közt strokehoz vagy szívinfarktushoz vezethetnek. Egyes kutatások alátámasztják, hogy akár egy könnyed sétáló edzés is hatékonyan növelheti a HDL szintet 5%-al, amennyiben az edzést rendszeresen végezzük. Ahhoz hogy igazán hatékony legyen az edzést, szükséges 70-80%-os pulzus intenzitás a saját szívverésének. A legtöbb futópad már előre beépített programokat tartalmaz, amelyek többsége tartalmazza ezeket is, így Önnek nem kell külön figyelmet fordítania rá.

Alacsony intenzitás is eredmény

Ha nincs ideje gyakran végezni nagy intenzitású edzést, mint aerobik, ugrókötél, súlyzós edzést, akkor nyugodtan célozhat kisebbre is. Egy izzasztó stéa a futópadon, előre beállított programon is jótékony hatást fog gyakorolni a szervezetére. Javul a közérzete, csökkenti a depressziót, és kiegyensúlyozottabb alvást biztosít.

Erő és állóképesség

A fizikai terhelés következtében a test folyamatosan hozzászokik az igénybevételhez, erősödni fog és strapabíróbb lesz. Ennek köszönhetően állóképessége javulni fog, több energiája lesz mint korábban, és hatékonyabban tud teljesíteni az élet minden egyéb területén. Ehhez nincs szükség másra, mint lassú tempójú séta edzéssel, kevesebb mint 6 km/h fél órás edzéssel építeni az erőnlétet. Amennyiben már nem jelent erőpróbát lehet növelni a sebességet, vagy a dőlésszöget az intenzitás növelése érdekében.

Zsírégetés és testformálása

A legtöbben ezért vágnak bele és vásárolnak otthonukba valamilyen fitneszgépet, hogy megszabaduljanak a súlyfeleslegtől. A futópad egy kiváló eszköz ezen cél elérésének érdekében. A futópadok különböző zsírégető programokat tartalmaznak, amelyek teljes mértékben igazodnak az Ön fizikai kondíciójához. Futópad napi 30 perces használatával hatékonyan égethet zsírt. Egy átlagosan 80 kg-os kedző, sétáló programmal (3-4km/óra) 183 kalóriát égethet el, óra. 5km/óránál ez az érték már 277 kalóriát jelent. Egy laza kocogás 8km/órával 584 kalóriától, míg egy intenzív 13 km/órás futás 986 kalóriától szabadítja meg. A lehetőségeknek mindössze az Ön kondíciója szab határt. De ne feledje, hogy ne erőltesse meg magát, tartsa szem előtt a fokozatosság elvét. Kezdje könnyebb edzésekkel és növelje a terhelést annak függvényében, ami megizzasztja Önt, de nem erőlteti túl. Az edzések között adjon időt testének a regenerációra is, tehát pihenjen megfelelő mennyiséget, legalább 8 órát, hogy a szervezete ki tudja magát pihenni.

Végszó

Ha úgy gondolja, hogy szeretne javítani állóképességén, esetleg fogyni szeretne, vagy mindkettőt egyszerre, akkor egy futópad vásárlásra a legjobb befektetésnek bizonyul az egészségére nézve. Akkor is remek döntés, ha nem szeretne edzőterembe járni, de ennek ellenére az előbb említett célokkal (jobb kondíció, fogyás) rendelkezik. Egy futópad kényelmesen elfér otthonában,  nem foglal meglehetősen sok helyet, és pénztárcája függvényében vásárolhat gépet.

Tekintse meg kínálatunkat, vagy ha hatékonyabb segítségre van szüksége, keressen minket ingyenesen hívható zöldszámunkon vagy chaten. Szakértő kollégák segítenek hogy Ön a legjobb futópadot vihesse haza otthonába.