Blog

A szobakerékpár 8 vitathatatlan előnye

2017.07.07 18:20
A szobakerékpár 8 vitathatatlan előnye

A mai rohanó világ egyik hangzatos velejárója a munka során végzett rengeteg ülő tevékenység. Ez pedig egyértelműen rosszat tesz az egészségünknek, lelassítja az anyagcserét, hajlamosít az elhízásra, a fizikumunk romlásával jár, és még egy sor negatív tényezőt hordoz magával. A testnek mozgás kell, igényli, és ha nem adjuk meg neki a szükségletet, hamar romlásnak indul. Magára ismert? Úgy gondolja felszedett egy kicsit? Már nincs olyan jó formában mint korábban? Semmi baj, hiszen számos lehetősége van, és ebben a cikkben bemutatjuk az egyik legközkedveltebbet. Ez nem más mint a szobakerékpár.

Annak, hogy széles körben kedvelt sporteszköz lett sok oka van, mint például az egyszerű használat, az univerzális tárolhatóság, hisz nem foglal sok helyet, de az is kiemelkedő tény, hogy akkor is edzhet ha kint tombolnak az elemek. A legtöbb modern szobakerékpár már különböző extra funkciókkal gyártják, mint például pulzusmérő, illetve beépített zsírégető és kardió programok, amivel még hatékonyabban tehet az egészségéért. De lássunk 8 ellenállhatatlan okot a szobakerékpár mellett.

1. Zsírégetés

Az egyik legkiemelkedőbb eredménye, hogy a szobakerékpár kiváló zsírégetésre/fogyásra, hiszen olyan intenzitású edzéseket lehet végezni vele, amivel fél óra alatt akár 2-300 kalóriát is leégethet magáról. Jól hangzik ugye?

2. Alakformálás

A kerékpárosok egyik legfőbb ismérve a gyönyörű, feszes lábak, amik értelem szerűben a mozgásforma pozitív velejárója. Ön is szeretne olyan izmos, szép lábakat mint egy kerékpárosnak van? Akkor a legjobb választás a szobakerékpár, amivel időjárástól függetlenül edzheti meg őket. Sőt. Edzésintenzitástól függően akár még a felsőtestét is megdolgozhatja kicsit.

3. Izomerősítés

A szobakerékpár használta igen csak erőfeszítő edzést tud biztosítani a felhasználó részére. A mozgásforma többnyire nyomásból (pedál) áll, amivel a nagy combizmok és a vádli erősíthető leginkább. De ezen mozgásforma remek hatással van az izomrostokra, és a térd-inakra is egyaránt, ami még vonzóbbá teszi azok számára, akik kímélőbb sporteszközt keresnek.

4. Ízületkímélő

Ahogy az előző pontban beszéltük, az ízületek állapota kulcs kérdés, főleg a kor előrehaladtával. A futás, kocogás bármennyire is lazán csináljuk, erősen igénybe veszi ezeket a test alkotó elemeket. A szobakerékpár viszont nem terheli olyannyira mint a korábban említett mozgásformák. Itt az intenzitáson, a pulzusszám magasan tartására fókuszáló edzésformák azok, amelyek igazán hatékony sporteszközzé teszi a szobakerékpárt, az ízületek megkímélése mellett.

5. Kényelem és kézenfekvőség

Az egyik kiemelkedő ok lehet a szobakerékpár választása mellett. Bármilyen idő legyen kint, essen eső, hó, fújjon a szél, Önnek csak fel kell huppannia a nyeregbe és máris megkezdheti az edzést. Ráadásul kellemes környezetben a nappaliban, konyhában, szobájában, amit még az is fokoz, hogy edzés közben kedvenc filmet, sorozatot is nézhet. Hát mi ez ha nem “élvezetest a hasznossal”?

6. Kardió

A kardió edzéseknek remek egészségmegőrző hatásuk van: csökkentik a vérnyomást, normalizálják a vércukor szintet és elősegítik csökkenteni a szívroham kockázatát is. Továbbá az sem elhanyagolható előny, hogy jócskán segítik a fogyást is. A szobakerékpáron való edzés segíti a vérkeringést is, hiszen a szív hatékonyabban pumpálhatja a vért az erekben. Amennyiben egészségesebb szeretne lenni, és szeretné ezt hosszabb ideig élvezni, mindenképp javasoljuk egy szobakerékpár beszerezésére. Gyors, hatékony, és mindössze nap 30 perc edzéssel olyan szívességet tehet magának, amiért évek múltán is hálás lesz.

7. Egészségügyi szempontok

Erről az előbb írtunk, de egészítsük ki azzal, hogy a rendszeres edzés erősít a tüdőt, és a test hatékonyabb oxigén ellátását is. Felfrissíti a testet, csökkenti a vérnyomást, a vércukor szintet stabilizálja, segíti a keringést, energiát ad. És mit kell ehhez tennie? Heti 5 alkalom rövid 30 perces edzés. Semmiség, ugye?

8. Energiabomba

Az élettani hatásokról már beszéltünk, így érdemes arra is időt szentelni, hogy mennyi energiát ad majd Önnek az edzés. Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres edzést végzők körében az általános energiaszint 20%-al növekedett, a fáradtság pedig akár 60%-al is csökkent. Ezek szenzációs eredmények. Nem csupán egészségesebb lesz tőle, hanem fittebb, erősebb, és hatékonyabb is az életében. Ennél jobb dolgot el se képzelhetne magának.

A szobakerékpár tehát egy kiemelkedő eszköz arra, ha elhatározza hogy tenni szeretne az egészségéért. Független az időjárási viszonyoktól, kellemes környezetben edzhet, és nem foglal nagy helyet. Mindössze napi 30 perc edzéssel jót tehet a keringésének, a vérnyomásának, izmainak, energiaszintjének. Egyszerűen új szintre emelheti eddigi életét, amihez a szobakerékpár egy kiváló eszköz. Tekintse meg szobakerékpár kínálatunkat, és válasszon kedvére. Ha kérdése van, vagy nem tudja melyiket vásárolja, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén.