Blog

Hogyan válasszak evezőpadot?

2023.04.18 14:47
Hogyan válasszak evezőpadot?

Egész nap az irodában ülve pedig a mozgás      sem igazán megoldható. És sajnos a hát alsó és felső részén található izmok, a derekunk és a gerincoszlopunk is megsínyli az egész napos üllő munkát.  A megoldás leginkább  abban rejlik, hogy hajlandóak legyünk kilépni a komfortzónánkból, és az eddigi napi rutinunkat  fokozatosan megváltoztassuk.Emelett egy jól megválasztott evezőpad segítségünkre lehet mind a két problémában. A zsírfelesleg leküzdésében és a a hát tartó izmainak erősítésében is. 

https://www.advocate-group.co.uk/wp-content/uploads/2022/03/iStock-922387908.jpg

Az ember plusz kilókban mérhető gyarapodását gyakorta fogjuk szimplán a genetikára, pedig sok esetben két másik alapvető összetevő határozza meg. Az egyik a táplálkozás, a másik a mozgás. Sokunk sajnos úgy van összerakva, hogy képtelen ellenállni azoknak a ételeknek, amik az egészséges életmód feketelistáján vannak (például gyorséttermek termékei, édességek, péksütemények, cukros üdítők, stb.). Azokat az élelmiszereket pedig, amelyek fontosak lennének, vitaminokban, rostban, fehérjékben gazdagok, vagy nem szeretjük, vagy egyszerűen csak nincs hozzájuk kedvünk, nem vonzóak számunkra. Az is lehet, hogy szeretjük, csak éppen macerás elkészíteni, esetleg jóval drágábbak, mint egészségtelen társaik.

https://www.welcoa.org/wp/wp-content/uploads/2019/03/Blog-Back-Pain.jpg Egész nap az irodában ülve pedig a mozgás      sem igazán megoldható. És sajnos a hát alsó és felső részén található izmok, a derekunk és a gerincoszlopunk is megsínyli az egész napos üllő munkát.  A megoldás leginkább  abban rejlik, hogy hajlandóak legyünk kilépni a komfortzónánkból, és az eddigi napi rutinunkat  fokozatosan megváltoztassuk.Emelett egy jól megválasztott evezőpad segítségünkre lehet mind a két problémában. A zsírfelesleg leküzdésében és a a hát tartó izmainak erősítésében is. 

 Nem eredményes, legalábbis hosszú távon az egy hónapos csodadiéták, és a fellángolás szerű mozgás! El kell érni, hogy a változtatások, legyenek azok bármilyen aprók, az életmódunkká váljanak, és így fokozatosan, a szervezetet nem megterhelve szűnik meg számos problémánk (túlsúly, rossz közérzet, magas vérnyomás, vérkép, alvászavarok, stb.). Ha olyan mozgásformát keresünk, amit otthon is kényelmesen tudunk végezni és számos izomcsoportot megmozgat, emellett fogyni és erősödni is fogunk tőle egy füst alatt, akkor jó választás az evezés.